Over ons

Over ons

Moeder en dochter, oma en moeder. Dat zijn wij! Marja en Elisa. Samen Salt en Sugar begonnen om te doen wat we het allerleukst vinden, het ontwerpen en maken van kinderkleding.

Met een verleden als modeontwerpster, een eigen atelier in Haarlem en het geven van naailes is het voor Marja geen onbekend terrein. “Dit heb ik vroeger altijd gedaan, en hoe leuk is het om het nu samen met Elisa weer op te pakken”. Met de diploma’s confectie ontwerper en patroontekenaar op zak bezit Marja alle kneepjes van het vak. Van het bedenken van de ontwerpen, de patronen maken in iedere maat en het tot in de puntjes afwerken van de kleding. “Ik houd niet van half werk, ieder kledingstuk maken we zo perfect mogelijk, zodat iedereen er lang plezier van kan hebben”.

Toen Fay, de dochter van Elisa in januari 2020 is geboren begon het weer te kriebelen en besloten ze aan de slag te gaan, zo is Salt & Sugar geboren. “Ik ben opgegroeid tussen de speldenkussens, patroonpapier en tornmesjes, en heb het maken van kleding altijd leuk gevonden! Van mijn moeder heb ik de fijne kneepjes uit het vak geleerd, en maak ik de kleding met net zo veel liefde”.
Als grafisch ontwerpster/webdesigner verzorgt Elisa ook de webshop en de marketing van Salt en Sugar. “Zo kunnen we alles naar onze wensen maken, want we zijn super perfectionistisch!”.

Werkwijze

Ieder ontwerp begint met een schets welke tot in detail uitgewerkt wordt tot een patroon in iedere maat. Daarna maken we samples om te kijken hoe het kledingstuk valt. Na eventuele aanpassingen kan het item online!
Voor alle kleding zoeken we stoffen en fournituren van de hoogste kwaliteit en altijd met het Oeko-tex 100 keurmerk.

Iedere bestelling wordt met de grootste zorg met de hand gemaakt. Als je maten aan ons doorgeeft, kunnen we het dus helemaal perfect passend maken!

Zie je een leuk stofje en wil je daar iets anders van hebben? Laat het ons dan weten, we gaan graag voor je aan de slag!